Föreläsningar

Jag har föreläst i över 35 år och har framför allt gedigen erfarenhet av att producera bildspel som är levande, vilket är lite av mitt signum, mina föreläsningar är mer eller mindre bildshower mixade med både tal, bildspel och filmklipp kryddade med en stor portion humor, allt uppbyggt av högkvalitativa bilder.

Men jag har också stor vana av att stå på scen vilket garanterar en oförglömlig totalupplevelse.


Vad krävs?

Lokalen ska kunna mörkläggas och en mikrofon i form av mygga är bra om det finns.

Jag har egen utrustning som klarar visningar för lokaler anpassade till ca 50-70 personer. För visningar i större lokaler fordras projektor, stor duk, ljudanläggning och mikrofon i form av mygga.


En föreläsning kostar 4375 kr inkl moms. Resa tillkommer med 35kr/mil plus eventuellt uppehälle (mer än 20 mil från Kungsbacka).


För föreläsningar i samband med större publika evenemang som mässor, festivaler med mera, kontakta mig för prisuppgift.


Aktuella program

Kommer 2024! En magisk bild- och filmberättelse där betraktaren får följa med på en minst sagt annorlunda upplevelse i våra nordiska landskap


En resa i bild och rörlig film med nedslag på olika kända och okända platser i Norge, Sverige och Island, men tagna från ett helt annat perspektiv än det klassiska. Hur ser den vackra fjällsjön ut under ytan? Hur ser vulkanen ut från ovan? Kan man verkligen se norrsken i Halland?


45-60 minuter

Vad är det egentligen som pågår under ytan, en värld dold för de allra flesta?


Annette Seldén visar bilder och berättar om vad som skett med livet under ytan under de senaste decennierna, vilka faktorer som påverkar och vad vi kan göra för att förbättra möjligheterna för ekosystemet i hav och sjöar att återhämta sig.


– Jag är ett ögonvittne och har sett förändringen över tid sedan jag börja dyka i början på 80-talet. Jag vill med den här föreläsningen berätta historien om hur våra hav och sjöar sakta förändrats från levande ekosystem med hög biologisk mångfald till döda undervattensöknar, men också visa områden som återhämtat sig tack vare goda naturvårdsinsatser och bra miljöarbete. 


45-60 minuter

Följ med på en resa under vattenytan och besök spektakulära landskap från när och fjärran!


Naturfotografen Annette Seldén har under många år dykt på platser som få har upplevt. Allt från kristallklart vatten i isländska förkastningssprickor, fantastiska korallrev i tropiska hav till norska insjöar med begravda byar och små tjärnar i svenska urskogar


60 minuter

Följ med på en spännande bild- och filmberättelse om natur och äventyr på Island!

Spektakulära upplevelser som dykning i förkastningssprickor, klättring i isgrottor och flyg över storslagna landskap och aktiva vulkaner.

Naturfotografen Annette Seldén har under fyra års tid samlat bilder och filmer från sammanlagt 10 resor till den mytomspunna ön i Atlanten – i jakten på bilder som berör.


– Mina bilder ska beröra betraktaren men också handla om verkligheten. Jag vill att bilderna ska göra betraktaren nyfiken, glad, ibland lite rädd, kanske med en skräckblandad förtjusning men också upprymd. Helt enkelt väcka en känsla, väcker den samma känsla som jag hade när jag själv tog bilden har jag lyckats helt.


60 minuter

En resa genom årstider och platser i jakten på den perfekta landskapsbilden. Fotografen tar med betraktaren till spektakulära landskap världen över, allt från blommande svenska hagmarker och storslagna Skandinaviska fjäll, till västra USA:s nationalparker, Kenya och Tanzanias vildmarker, Grönländska isberg till färgsprakande korallrev i Röda Havet. Bildvisning med ett bildspel som avslutning.


60 minuter

Följ med på en bild och filmvisning om ett spännande äventyr bland vilda djur och vacker natur i Ngorongorokratern, Serengeti, Tarangire och Amboseli – nationalparken vid foten av

Afrikas högsta berg, Kilimanjaro.


Naturfotograf Annette Seldén/N bjuder också på möten med Afrikas urbefolkning, bland annat Hadzabefolket, ett av jordens få kvarlevande jägar-och samlarfolk. Bildvisningen avslutas med ett bildspel till musik.


60 minuter