"Mina bilder ska beröra betraktaren men också handla om verkligheten. Jag vill att bilderna ska göra betraktaren nyfiken, glad, ibland lite rädd, kanske med en skräckblandad förtjusning men också upprymd. Helt enkelt väcka en känsla, väcker den samma känsla som jag hade när jag själv tog bilden, har jag lyckats helt"

Jag är född 1967, infödd hallänning, uppvuxen i norra delen av länet och är självlärd fotograf med naturen som huvudmotiv. Medlem i Naturfotograferna /N samt Photo Natura/PN.


Kameror har jag hanterat sedan tidiga barnsben, men började fotografera mer på allvar i början på nittiotalet.
Jag har en stor bredd på mina bilder och mitt främsta motivområde är landskap oh äventyr med inriktning på arktisk och skandinavisk natur. Jag är en utpräglad frilufts och äventyrsfotograf och paddlar gärna kajak, dyker, vandrar, skidar, åker skridskor, flyger eller cyklar när jag arbetar med bild och filmdokumentation.


Under åren har jag hittills genomfört ett fyrtiotal resor till de skandinaviska fjällen sommar, höst och vinter, en expedition till Grönland 1998, Chile och Antarktis 2005 och västra USA:s nationalparker 2007. Under åren 2008 till 2012 var jag verksam i norra Halland och inriktade mig på att dokumentera den nordhalländska naturen både från marken och luften. 2013 styrdes kosan till Afrika. Kenya och Tanzanias djur och natur hamnade i bildarkivet. Sedan 2014 har jag arbetat med ett projekt på Island och har hittills besökt ön tio gånger.


Som föreläsare och utställare har jag medverkat på bland annat Vildmarksmässan i Stockholm, Båtmässan i Göteborg, Hultsfreds naturfotofestival, Kulturnatta i Göteborg, Arvika naturfotofestival, Borås fotofestival, Vårgårda naturfotofestival, Camera Naturadagen, Naturfotofestivalen i Hässleholm, Mullsjö International Photo Festival och Blekinge Läns Tidnings fotomässa.


2011 ställde jag ut drygt hundra naturfoton i Kungsbacka Konsthall. Utställningen pågick i åtta veckor och hade nära 4000 besökare.


I december 2012 debuterade jag som författare till den omfattande guideboken om Kungsbackas natur. Boken utgavs på eget förlag.

På senare år har jag arbetat mer med film, och framförallt undervattensfilm.


Priser av större karaktär:


1998: Årets pristagare av Naturfotograferna/N och Kodaks stipendium på 10.000kr
2011: Kungsbacka Kommuns Miljöpris för engagemang och dokumentation av naturreservaten i Kungsbacka
2011: Lions stipendium för miljöengagemang i Kungsbacka
2014: Hallands naturskyddsförenings miljöpris, Ginstpriset.

Jag arbetar med Nikon DSLR-system och innehar för närvarande två hus. Till undervattensfotografering använder jag ett Nikon D810-hus i Ikelite housings och till landskapsfotografering använder jag ett D850.


Alla objektiv är Nikons original och enbart objektiv i premiumklassen.


För filmning använder jag både GoPro-kameror och Nikons systemkameror samt DJI:s drönare. 


För flygfotografering använder jag både drönare och "riktiga" plan. Min nuvarande drönare, en DJI Mavic pro ska snart bytas in till en Mavic Pro 2.