Kungsbackas alla naturreservat samlat i bokform


Kungsbacka – en bok om naturen är ett rikt illustrerat praktverk med underbart vackra bilder från Kungsbackas arton naturreservat. Fjärås Bräcka, Gäddevik, Hållsundsudde-Sönnerbergen, Hördalen, Kedholmen, Kungsbackafjorden, Lillared, Malön, Nidingen, Näsbokrok, Oxhagen, Sandsjöbacka, Skoga, Svängehallar - Fjärehals, Särö Nordanskog, Särö Västerskog, Vallda Sandö och Öxared.


Fotografen och författaren Annette Seldén har under tre års tid arbetat med att dokumentera och fotografera naturreservaten under olika årstider och ljusförhållanden på ett unikt sätt som inte upplevts tidigare.
Hon har tagit sig fram till fots, paddlat och skidat - men även flugit över områdena, på jakt efter varje reservats själ och speciella natur och hittat platser som både lockar till utflykter och spännande upptäcksfärder. 


Texterna i boken är hennes egen personliga berättelse och reflexioner, både som fotograf och naturälskare, och som vävs samman med både historia och fakta. Här finns också massor av tips som om var de tretåiga måsarna häckar eller var och när chansen är som störst att få syn på en flygande ekoxe med sitt dova mullrande ljud. Dessutom innehåller boken en tydlig karta och GPS angivelser till alla besöksmål.


En bok som har alla förutsättningar att bli en oumbärlig vän, både för de bofasta i kommunen och för alla besökare.


Pris: 325 SEK. Frakt tillkommer med 50 SEK